Lia en ik hadden besloten om samen eens een weekendje op stap te gaan met de doggies en zo’n weekend eens mee te maken. De winnaar die zondags gekozen zou worden kon een Lippizaner hengstveulen winnen. In gedachten hadden Lia en ik de aanhanger al meegenomen, maar helaas…we kwamen thuis zonder veulen.

We vertrokken donderdagavond, maar op vrijdag waren de files in Oostenrijk een catastrofe!! Vrijdag avond om 21.30 kwamen we eindelijk aan, pensioen gevonden, alles uitgepakt en de honden gedaan. We hadden nog niets gegeten s’avonds, maar helaas, niks was meer open, dus met een lege maag te bed..

Zaterdagmorgen om 8.00 uur op, kwamen we een uur erna erachter dat we voor half negen s’ochtends bij de show moesten zijn, in allerijl erheen, maar gelukkig waren de keuringen nog niet begonnen. Het weer was heerlijk en we zaten in een soort arena, waar ook de paardenshows worden gehouden. De keurmeester voor de Shiba’s was Mr. Petru Muntean uit Roemenie.

Er waren 7 Shiba’s ingeschreven en het CAC + CACIB + BOB ging naar onze eigen SHINGEN. Het CAC + CACIB bij de teven ging naar: Fujijama Red Pearl van Tamas Rauscher (H), het reserve cac + cacib ging naar onze Bo.

In de eindkeuring werden er 5 honden geselecteerd, Shingen en ik waren hier ook bij, maar helaas, er werden maar 3 honden geplaatst.

Na de show vonden we een klein restaurantje, waar we heerlijk hebben gegeten en geloof het of niet, maar we kwamen een ander Nederlands stel tegen en we hebben een ontiegelijke gezellige avond gehad.

Zondagmorgen weer vroeg op en naar de show, het weer was stukken warmer, maar heerlijk gewoon…

Er waren nu 10 Shiba’s ingeschreven en de keurmeester was: Dr. Judit Szilagyi uit Hongarije. Het CAC + CACIB ging naar onze SHINGEN, het CAC + CACIB + BOB  ging naar de teef: Fujijama Red Pearl van Tomas Rauscher (H), de keurmeester was tevens de fokster van deze teef. Het reserve cac + cacib ging naar onze Bo.

Om 14.30 vertrokken we vol goede moed richting NL en we wisten dat we een zware klus te doen hadden, want de volgende dag hadden Lia en ik de Paasshow in Leeuwarden.

Maandagmorgen om 6.30 waren we bij mij thuis, dus gelukkig op tijd voor de Paasshow…we hebben 4 hele gezellige dagen gehad en volgend jaar weer Lia???

    .