Op 16 februari 2003 werd in de Flint te Amersfoort de jaarlijkse “Tophond van het jaar show”gehouden die georganiseerd was door: Cynophilia, Raad van Beheer, Pedigree-pal en het hondenblad “De hondenwereld”. Deze show is alleen voor honden van een Nederlandse eigenaar, die zich in 2002 gekwalificeerd hadden met een 1ste, 2e of 3e groepsplaatsing op de Nederlandse shows. De black and tan reu: Mara-shimas Kachuhiro van Joop Verspuy was ook gekwalificeerd voor deze show, dit van de afgelopen decembershow in Wijchen. Onze Bo (Mara-shimas Katsu go Benisakura) was al gekwalificeerd tijdens de show vorig jaar in Roosendaal, waar zij een tweede plaats in  groep 5 behaalde.

Het was schitterend om al deze “toppers”bij elkaar te zien en mijn vreugde was groot toen de groepskeurmeester: Mevr. Boetzelaer, Bo 1ste BIG maakte.

2de BIG werd de Keeshond groot wolfsgrauw: Venway You Sexy Thing van D.A. Swagers-de Wolff. Dhr. Grevelt deed de best in show keuring en maakte  uit de 10 groepswinnaars de Bracco Italiano reu: Valentino di Ala d’Oro van O. Elbring BEST IN SHOW, reserve BIS werd de Foxterrier Draadhaar reu: Brittlewyre’s Beachcomber van J.Mekking-de Boer.

Mijn hartelijke felicitaties gaan uit naar alle groepswinnaars en mijn complimenten aan de organisators van deze geweldige show!

Foto :Nadjia Timmermans-Kadenko.